Content Car Lease - Aangenaam Autorijden!

Private lease/Privé lease - voor de particuliere rijder

Wat is Private lease?

Met Private Lease rij je een splinternieuwe auto voor een vast bedrag per maand. Voor dit bedrag regelt Content Car Lease alles! Dit betekent een einde aan vervelende onverwachte kosten voor bijvoorbeeld onderhoud en reparaties. Ook de verzekering is door ons volledig geregeld. U hoeft alleen nog maar zelf te tanken! De periode kunt u zelf bepalen, maar varieert tussen de 24 en 48 maanden.

Voordelen Private lease

Wat zijn voordelen van Private lease?

 • Een vast maandbedrag waar alles in zit, dus geen hogere of onverwachte kosten als er reparaties of onderhoudswerkzaamheden moeten plaatsvinden. Alleen de brandstof betaal je nog zelf. Zo weet je elke maand waar je aan toe bent.
 • Zonder spaargeld in een nieuwe auto rijden. Ook ben je niet in één keer een groot bedrag kwijt.
 • Na afloop van de leaseperiode kun je de auto gewoon weer inleveren bij Content Car Lease. Dus geen gedoe met inruilwaarde en verkopen.

Nadelen Private lease

 • Je gaat een financiële verplichting aan voor meerdere jaren die je niet zomaar kunt beëindigen, zelfs niet bij ontslag. Als je het contract toch voortijdig wilt beëindigen, moet er een afkoopsom betaald worden. De hoogte van de afkoopsom verschilt per contract maar de wijze van berekenen staat beschreven in de algemene voorwaarden.
 • Je moet van te voren bepalen hoeveel kilometers je per jaar verwacht te gaan rijden. Als je over het afgesproken aantal kilometers per jaar heen gaat, betaal je per kilometer de meerkilometerprijs.

Kosten Private lease

Je betaalt een vast bedrag per maand en in dit bedrag zitten de meeste kosten die horen bij autorijden. Welke kosten zitten in het maandbedrag?

 • Reparatiekosten
 • Onderhoudskosten
 • Verzekering (WA - Casco – OIV - verhaalsrechtsbijstand)
 • Motorrijtuigenbelasting
 • Bandenvervanging
 • Afschrijvingskosten
 • Pechhulp
 • Afleveringskosten
 • Schadeafhandeling
 • Vervangend vervoer bij onderhoud na 48 uur
 • Vervangend vervoer bij schade na 0 uur

Kosten die niet bij het maandbedrag inbegrepen zijn, zijn o.a de kosten voor brandstof, de wasstraat, banden reparatie kosten, mogelijke verkeersboetes en het eigen risico bij eventuele schade.

Voorwaarden particuliere lease

Rijbewijs
Uiteraard moet u in het bezit zijn van een geldig Nederlands rijbewijs.

Leeftijd
Er zijn een aantal voorwaarden waar u aan moet voldoen bij Private lease. De minimum leeftijd is 18 jaar. Bent u jonger dan 18 jaar en heeft u een beginnersrijbewijs, dan komt u helaas niet in aanmerking voor Private lease.

Vast inkomen
Verder moet u een vast inkomen hebben. Voor we een leasecontract opstellen, bekijken we uw financiële situatie middels een financieringscheck. Zo zien we wat voor u de beste optie is qua particulier leasen. 

Periode tussen24 en 48 maanden
Onze leasecontracten hebben een termijn tussen 24 en 48 maanden. De termijn kunt u voordat u het contract aangaat zelf bepalen.

Private lease auto of kopen

De vraag “wat is voordeliger, kopen of private lease?” is een interessante vraag die veel gesteld wordt.  Dit ligt erg aan uw eigen situatie en wensen met betrekking tot een auto. In veel gevallen is Private lease goedkoper dan een nieuwe auto kopen. U kunt voor uzelf een berekening maken. Bekijk aan de ene kant de kosten van nieuwe auto kopen en aan de andere kant de kosten van privé leasen. Houd er rekening mee dat bijvoorbeeld een grote reparatie of nieuwe banden bij particulier lease inbegrepen zit.

Bijtelling Private lease

Bij Private lease betaalt u geen bijtelling. Een private leaseauto behoort namelijk niet tot uw inkomen.  Bijtelling is alleen van toepassing als u een auto van de zaak rijdt, dat is niet het geval bij particulier lease. Dit kan u dus veel voordeel opleveren!

Neem gerust contact met ons op.

WLTP per 1 juli 2020

Sinds 2017 is de Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure oftewel WLTP de nieuwe testprocedure om het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot van auto’s te meten. In Nederland wordt de hoeveelheid belasting (BPM) die je moet betalen op auto’s bepaald aan de hand van de CO2-uitstoot. Voorheen werd dat gedaan met de NEDC-testmethode maar deze testmethode voldoet niet meer, auto’s worden zwaarder, zijn luxer uitgerust en veroorzaken meer CO2-uitstoot dan op papier. Kortom, geen reële weergave van de werkelijkheid.

Vanaf 1 juli 2020 is de overgangsperiode voorbij en wordt de NEDC-testmethode vervangen door de WLTP-testmethode. Aan de hand van deze test wordt er bekeken hoeveel CO2 een nieuwe auto uitstoot en wordt er gekeken naar het verbruik op basis van de omstandigheden in de dagelijkse praktijk. Deze testmethode geeft een reëler beeld ten opzichte van de oude methode.

Lees meer over WLTP

Op zoek naar een nieuwe leaseauto?
Vraag hier uw offerte aan!
Offerte aanvraag