Content Car Lease - Aangenaam Autorijden!

Op vakantie

U gaat op vakantie met uw leaseauto. Belangrijk is dat u in het bezit bent van de juiste documenten. Zoals bijvoorbeeld de groene kaart, voor uw auto of aanhangwagen/caravan > 750 kg. Onderaan deze pagina kunt u deze aanvragen.

Denk  voordat u op vakantie gaat nog even aan het volgende:

 • Controleer uw motorolie, koelvloeistof en bandenspanning en zorg ervoor dat uw periodieke onderhoudsbeurten zijn uitgevoerd
 • Verzeker u van het feit dat u in het bezit bent van een geldig internationaal motorrijtuigenverzekeringsbewijs (Groene kaart)
 • In landen die niet op de Groene kaart voorkomen of die zijn uitgesloten, geldt dat uw leaseauto niet is verzekerd tijdens de reis. U mag deze landen dus niet in met uw leaseauto
 • Indien u risicovolle landen aandoet, kunt u bij ons terecht voor informatie over mogelijke voorzorgsmaatregelen
 • Wintersport: check voor vertrek ook hoe de regelgeving in andere Europese landen is inzake winterbanden. Voor meer informatie kijk op ANWB.nl
 • Eventueel Buitenlandverklaring/Machtiging parkeervergunning
 • De groene kaart is een geaccepteerd verzekeringsdocument binnen de Europese Economische Ruimte (EU-landen plus Liechtenstein, Noorwegen en IJsland). Neem het  document mee als u op reis gaat.

Uw groene kaart kunt u bij ons opvragen door middel van het sturen van een e-mail. 

Stuur een e-mail

Bekeuringen

Bij een verkeersovertreding met een leaseauto ontvangt Content Car Lease de bekeuring* van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) of van overige instanties. Content Car Lease zal de bekeuring voldoen en belast de kosten hiervan samen met de kosten van de bekeuring door aan de contractant/werkgever. Een kopie van de bekeuring zal altijd bij deze factuur meegestuurd worden.

Digitaal in beroep tegen verkeersboetes

Het is mogelijk online in beroep te gaan tegen een verkeersboete. De Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (CVOM) opent het Digitaal Loket Verkeer waarmee degene die een Mulderbeschikking hebben ontvangen, in een paar eenvoudige stappen een volledig beroep in kunnen dienen. Via www.om.nl/verkeer kan worden ingelogd met DigiD en het CJIB-nummer van de beschikking. Het betreft hier dus uitsluitend bekeuringen, verzonden door het CJIB, met een M in de rechter bovenhoek.

* Het CJIB levert tegenwoordig gedigitaliseerde bestanden aan, waardoor wij alleen nog kopieën kunnen leveren.


Brandstofpas

Wanneer u een leasecontract heeft inclusief brandstofkosten, dan ontvangt u na aflevering van uw auto een brandstofpas van Multi Tank Card (MTC). Met deze card kunt u betalen bij tanken of bijvullen van olie. De kaart gebruikt u bij geautomatiseerde tankstations in Nederland. Heeft u een MTC/DKV-pas, dan kunt u daar ook in het buitenland mee tanken.

Let op: toets bij uw tankstops altijd de kilometerstand in bij het pinnen met de tankkaart. De kilometerstand geven wij door aan uw werkgever. Maakt u gebruik van vervangend vervoer, dan hoeft u geen kilometerstand in te vullen.

Online declareren

Het kan gebeuren dat u op een andere manier voor een tankbeurt betaalt dan met deze MTC kaart. In dat geval declareert u de brandstofkosten binnen 3 maanden na de eerste tankbeurt online bij Multi Tank Card. Om de declaratie online in orde te maken, heeft u de volgende gegevens nodig:

 • uw pasnummer (19 cijfers)
 • het kenteken van uw leaseauto
 • uw pincode
 • uw originele brandstofbonnen

Voor uw online declaratie gaat u naar de site van Multi Tank Card. Het is van belang uw originele brandstofbonnen goed te bewaren. Wettelijk bent u zelfs verplicht om brandstofbonnen voor een termijn van zeven jaar te bewaren! Bij een steekproefcontrole vragen wij u kopieën aan te leveren van de originele brandstofbonnen zodat wij deze kunnen vergelijken met de door u ingediende online declaraties. Een uit de steekproef resulterend afwijkend resultaat wordt teruggekoppeld aan de contractant en/of werkgever.

Wet en Fiscus

De bijtelling die u in 2021 moet betalen, hangt af van het soort auto, de waarde en de datum eerste toelating (DET). Voor de actuele informatie over bijteling verwijzen wij u graag door naar de Rijksoverheid. 

Bijtelling elektrische auto’s

Mensen die een elektrische auto van de zaak hebben, hoeven hiervoor minder bijtelling te rekenen. Zo wil de overheid elektrisch rijden stimuleren. Dat draagt bij aan een beter klimaat en milieu.

Meer informatie over bijtelling