Content Car Lease - Aangenaam Autorijden!

Onderhoud, reparatie plannen

Content Car Lease - alles onder één dak!

Het is belangrijk dat u uw auto op tijd aanbiedt voor onderhoud, reparatie en/of APK (Algemene Periodieke Keuring). Als leaserijder bent u hier zelf verantwoordelijk voor. U kunt hiervoor terecht bij alle vestigingen van Content Autogroep. Wij bieden alle diensten onder één dak aan. U kunt met ieder automerk bij ons terecht voor onderhoud, reparatie, APK of banden.

Om het u gemakkelijk te maken, bieden wij u de mogelijkheid om uw werkplaatsafspraak online bij ons in te plannen (onderaan deze pagina staat onze online werkplaatsplanner). Dit kan 24 uur per dag, dus wanneer u er tijd voor heeft! U krijgt van ons een bevestiging als de afspraak definitief is. Daarnaast kunt u bij het plannen van de werkplaatsafspraak ingeven of u gebruik wilt maken van vervangend vervoer. Alles perfect geregeld dus!

 Wilt u liever telefonisch contact? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 040 - 215 70 10.

Voor onderhoud van uw leaseauto kunt u uiteraard ook naar de officiële merkdealer van het merk van uw keuze gaan. Het onderhoud aan uw leaseauto dient u te allen tijde te laten uitvoeren volgens de richtlijnen van de fabrikant. U mag onderhoud en reparatie aan uw leaseauto alleen bij een officiële dealer van het merk laten uitvoeren. Dit i.v.m. de garantie- en coulanceclaims tijdens de garantieperiode.

Geef voor aanvang van onderhoud en reparatie aan dat u een leaseauto heeft van Content Car Lease. Tevens dient u bij iedere reparatie en onderhoudsbeurt het serviceboekje op de bestuurdersstoel klaar te leggen, zodat de monteur de onderhoudsbeurt hierin kan aftekenen.

Als directe gebruiker van de leaseauto heeft u het beste zicht op de staat van de auto. Voorkom daarom onverwachte en vervelende verrassingen met uw auto door regelmatig zelf controle uit te voeren:

Controleer regelmatig het peil van o.a.:

  • olie
  • koelvloeistof
  • remvloeistof
  • de bandenspanning
  • Reinig en/of was regelmatig uw auto. Zowel van binnen als van buiten. Door uw auto schoon te houden blijft de lak goed en heeft u schonere lucht als u rijdt.

APK

Heeft u een personenauto of een lichte bestelauto die rijdt op benzine, dan bent u wettelijk verplicht om na vier jaar, vervolgens na twee jaar en nadat de auto 8 jaar oud is, jaarlijks uw auto APK (Algemene Periodieke Keuring) te laten keuren. Rijdt u een auto op diesel of LPG, dan bent u wettelijk verplicht om na drie jaar en vervolgens elk jaar, uw auto APK te laten keuren. U ontvangt hierover bericht van ons. Desondanks bent u, als berijder, zelf verantwoordelijk voor het op tijd aanbieden van de auto voor de keuring bij de officiële merkdealer.

Let op! Vanwege eventuele wachttijden bij de dealer is het belangrijk tijdig een afspraak te maken. In veel gevallen kunt u de APK combineren met een onderhoudsbeurt.