Content Car Lease - Aangenaam Autorijden!

Wat is WLTP?

Alle nieuwe auto's vanaf september 2018 zijn WLTP (Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure) getest. Bij de testmethode wordt het brandstofverbruik, de CO₂-uitstoot en de uitstoot van andere vervuilende stoffen van voertuigen gemeten. Door deze nieuwe testmethode vervalt de oudere test: New European Driving Cycle (NEDC). Door middel van WLTP worden uitlaatgasemissies op een andere manier gemeten, met als doel om een realistischer beeld van het voertuiggebruik te geven. Zo kan een betrouwbare vergelijking worden gemaakt tussen verschillende auto’s.

Verandering per 1 juli 2020

De belasting van personenauto's en motorrijwielen (bpm) is in Nederland gebaseerd op de CO₂-uitstoot van het voertuig. De nieuwe WLTP testmethode is dan ook van invloed op de hoogte van de bpm en daarmee op de prijs van auto's. Per 1 juli 2020 worden nieuwe bpm-tarieven gehanteerd. Tot die tijd wordt de nieuwe WLTP-waarde omgerekend op basis van de actuele bpm-tarieven.

Wat betekent dit voor u?

Op nieuwe bestellingen van leaseauto's met een leverdatum na 1 juli 2020 zijn prijswijzigingen van toepassing. Dit in verband met WLTP. Dit geldt ook voor de extra opties die u kiest bij uw auto. Extra opties kunnen namelijk van invloed zijn op de vorm en het gewicht, en daarmee het verbruik, van de auto. Dit kan leiden tot meer CO₂-uitstoot. Definitieve leaseprijzen zijn pas bekend bij de levering van de auto na 1 juli 2020.

Wat betekent dit voor de bijtelling?

De bijtelling wordt berekend op de catalogusprijs van de auto inclusief bpm. Vanwege de nieuwe bpm-tarieven per 1 juli 2020 kan de bijtelling pas na levering van een nieuwe auto worden berekend.

Meer informatie & contact

Content Car Lease helpt u graag bij het maken van de juiste keuze. U kunt geheel vrijblijvend contact met ons opnemen via onderstaand formulier.

Content Car Lease
Pietersbergweg 3
5628 BS Eindhoven
T 040 259 28 08
info@contentcarlease.nl

Stap 1: Uw persoonsgegevens

Stap 2: Stel uw vraag

Stap 3: Verstuur uw bericht!

Klik op de button "Verzenden" en wij zullen spoedig contact met u opnemen.