Content Car Lease - Aangenaam Autorijden!

Elektrische Hyundai IONIQ 5 gepresenteerd

Elektrische Hyundai IONIQ 5 gepresenteerd

23 februari 2021

Eindelijk presenteert Hyundai de IONIQ 5 waar we al met smart op zaten te wachten. De nieuwe elektrische cross-over met retrodesign heeft veelbelovende specificaties.

Highlights:
• Eerste elektrische auto op E-GMP-platform
• Eerste van elektrische IONIQ-lijn
• Achter- of vierwielaandrijving
• Tot 480 kilometer actieradius
• Enorme wielbasis, ruim interieur
• Deze zomer in Nederland
• Speciale introductie-editie kost € 58.995,-

Techniek:
Hyundai omschrijft de als hatchback voorkomende IONIQ 5 van 4,64 meter als cross-over. De wielbasis is maar liefst 3 meter. In de basis is de IONIQ achterwiel aangedreven, maar ook verkrijgbaar met vierwielaandrijving. Beide opties worden aangeboden met 58 kWh en 72,6 kWh accupakket van 72 pk tot 306 pk. Informatie over de actieradius kan Hyundai helaas nog niet vrijgeven.

Exterieur:
De IONIQ 5 lijkt erg op het studiemodel 45 Concept. De conventionele zijspiegels zijn echter bij deze uitvoering wel te vinden maar de verzonken handgrepen, eigenwijze wielen en wielkastranden én zilverkleurige inzetstuk op de flanken hebben wel de overgang naar het productiestadium overleeft.

Interieur:
Het interieur wordt aangeduid als ‘Living Space’. De verschuifbare middentunnel wordt benieuwd door een nóg hippere terminologie; ‘Universal Island’. Dit maakt aan de andere kant uitstappen eenvoudig. Het dashboard is minimalistisch opgezet. Een 12,3-inch digitaal instrumentarium is optisch samengesmolten met een eveneens 12,3-inch infotainmentscherm. Hieronder is een klein plateau geplaatst met een relatief eenvoudig maar strak vormgegeven knoppeneiland. De echte visuele pret komt voort uit een uitgebreid Advanced Head-Up Display waarmee een groot deel van de voorruit min of meer wordt omgetoverd in een extra informatievoorziening.

Ecologisch vriendelijke materialen worden ingezet voor de afwerking van het binnenste. De stoelen zijn elektrisch verstelbaar en de zittingen en rugleuning van de voorstoelen zijn zo’n 30% dunner dan conventionele versies wat de ruimte achterin ten goede doet. Vanuit de verschuifbare achterbank heb je onder meer de beschikking over usb-poorten en een inductielader. Vier kleurstellingen worden beschikbaar gesteld. De cross-over is beschikbaar met groot glazen dak; ook een dak met zonnecellen is beschikbaar.

Veiligheid:
De IONIQ 5 zit boordevol passieve en actieve veiligheidssystemen. Denk aan Forward Collision-Avoidance Assist (FCA), Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA) en Safe Exit Assist (SEA), evenals systemen als intelligente adaptieve cruisecontrol, automatisch grootlicht, Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (RCCA), Parking Collision-Avoidance Assist (PCA) en Remote Smart Parking Assist (RSPA). Daarnaast kan de IONIQ 5 dankzij Highway Driving Assist 2 op de snelweg semi-autonoom zijn gang gaan.

Verwacht:
Komende zomer zegt Hyundai de eerste modellen te leveren. De introductieversie, Project 45, is de eerst beschikbare uitvoering waarvan de reeks slechts bestaat uit 3.000 exemplaren. De prijs hiervan ligt op € 58.995,- en is voorzien van 20-inch wielen, een dak met zonnecellen en het uitgebreide head-updisplay. De prijzen van reguliere uitvoeringen volgen later.

Als één van de eersten een IONIQ 5 rijden? Neem contact met ons op!

ioniq-1.jpgioniq-3.jpgioniq-4.jpgioniq-5.jpgioniq-2.jpg

Nieuwsoverzicht
Op zoek naar een nieuwe leaseauto?
Vraag hier uw offerte aan!
Offerte aanvraag